ادویه زعتر در چه غذاهایی استفاده میشود؟
اگر برای شما هم سؤال که از ادویه زعتر در چه غذاهایی استفاده میشود؟ تا انتهای این مقاله با من همراه باشید تا 6 رسپی لذیذ از غذاهایی که میتوان به واسطه این ادویه طعم و عطر دار کرد و شما را دیوانه کند تا آشپزی به یکی از علایق شما تبدیل شود، را معرفی کنیم؛ البته دقت داشته باشید که ما فقط 7 تا رسپی را قرار است معرفی کنیم ولی در بخش مجله زیتن، به زودی رسپی های تخصصی زیادی منتشر میشود که شما میتوانید به واسطه آن یک آشپز حرفهای باشید و به زودی هم به فکر افتتاح رستوران خودتان باشید.
ادویه زعتر چیست و چه کاربردی دارد؟
فرض کنید مهمانی بزرگی در خانه دارید و همه منتظر یک میز شام متفاوت هستند و شما به دنبال طعمی تازه و خاص میگردید که بتواند مهمانها را شگفتزده کند، ولی هر چی فکر میکنید هیچ چیز خاصی برای ارائه ندارید ؛ پس باید به کشورهای مختلف عربی مهاجرت کنید و چندین سال آنجا بمانید تا راز غذاهای عربی را یاد بگیرید و برگردید برای تهیه میز شام که فککککککر نکنمممم انقدر وقت داشته باشید.
ولی ناراحت نباشید، چون تیم ما این راز را برای شما رمز گشایی کرده و به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد تا به واسطه آن بتوانید مهمانی مجلل خود را برگزار و جز تعریف درباره غذاهایی که دارید، چیز اضافه نشنوید؛ بله درست حدس زدید، دارم درباره زعتر عربی که شاید به اسم زعتر لبنانی هم شنیده باشید صحبت میکنم، اما خاصتر، چون طبق ذائقه ایرانیها بومی سازی شده و در مدلهای مختلف زعتر انار گردو، زعتر بادام زمینی و زعتر پسته توسط ما عرضه میشود.
ادویه زعتر در چه غذاهایی استفاده میشود؟
شاید شما هم این سؤال را داشته باشید که دقیقاً ادویه زعتر در چه غذاهایی استفاده میشود؟ پاسخ این است، تقریباً در هر غذایی که بخواهید عطر و طعم متفاوت به آن بدهید، زعتر میتواند نقشآفرینی کند؛ به عنوان مثال، در لبنان و کویت مردم عادت دارند صبحانه را با نان زعتر و روغن زیتون آغاز کنند؛ در ایران هم کمکم این ادویه جای خود را در سفرهها باز کرده و در غذاهایی مثل کباب، سالاد، پیتزا و حتی برنج استفاده میشود.
در ادامه به 6 رسپی که به واسطه زعتر میتوانید طعم و بوی مخصوص به آن بدهید را معرفی میکنم.
-
برنج با ماهی و سس گوجه مخصوص + زعتر بادام زمینی
تصور کنید برنج سفید خوشپختی دارید که روی آن ماهی سرخشده قرار گرفته و با سس گوجه خانگی سرو میشود؛ حالا اگر کمی زعتر بادام زمینی روی آن بپاشید، طعمی گرم و مغذی به غذا اضافه میشود که وصف ناپذیر است که در ادامه به نحوه پخت و مواد لازم آن هم میپردازیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
- برنج ایرانی: ۴ پیمانه
- فیله ماهی سفید یا قزلآلا: ۶۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۳ حبه
- رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی رندهشده: ۲ عدد
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- ادویه زعتر بادام زمینی: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه برنج با ماهی و سس گوجه مخصوص + زعتر بادام زمینی
- برنج را شسته و با کمی نمک خیس کنید
- پیاز و سیر را خرد کرده و با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب گوجه و گوجه رندهشده را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید بپزد
- فیلههای ماهی را با کمی نمک، فلفل و زعتر مزهدار کرده و در ماهیتابه سرخ کنید
- برنج را آبکش کرده و دم بگذارید. روی برنج هنگام دم، کمی زعفران و زعتر بپاشید
- هنگام سرو، برنج را در دیس کشیده، ماهی را روی آن قرار دهید و سس گوجه مخصوص را کنارش بریزید. در آخر کمی زعتر بادام زمینی روی کل غذا بپاشید
- برای عطر بهتر، میتوانید در انتها یک قاشق کره روی برنج آب کنید
-
کروسان پنیر + زعتر پسته
برای یک عصرانه خاص، کروسان تازه را با پنیر خامهای پر کنید و روی آن زعتر پسته بپاشید؛ ترکیب پسته و زعتر، طعمی خاص و لاکچری ایجاد میکند که با دستور پخت ویژه ما این طعم چندین برابر بهتر از هر کافهای میشود که در آن این کروسان را میل کردید.
مواد لازم برای ۸ عدد کروسان
- خمیر کروسان آماده یا خمیر هزارلا: ۱ بسته
- پنیر خامهای یا فتا: ۱۵۰ گرم
- زعتر پسته: ۳ قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
- کنجد: برای تزئین
طرز تهیه کروسان پنیر + زعتر پسته
- خمیر را به مثلثهای کوچک برش بزنید
- داخل هر مثلث کمی پنیر قرار دهید و از سمت پهن خمیر رول کنید تا به شکل کروسان شود
- روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال کنید و زعتر پسته + کمی کنجد بپاشید
- در فر از پیش گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۲۰ دقیقه بپزید
- بعد از خنک شدن کمی، کروسانها آماده سرو هستند
-
نان فطیر پنیر + زعتر بادام زمینی
نان فطیر گرم با کمی پنیر سفید و زعتر بادام زمینی، یک انتخاب عالی برای صبحانه است، به ویژه اگر به سبک زیر آن را تهیه کنید و از مواد اولیه زیر در آن استفاده کنید.
مواد لازم برای 8 عدد نان متوسط
- آرد سفید: 1000 گرم
- ماست: 6 قاشق غذاخوری
- خمیرمایه: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
- پنیر سفید: 300 گرم
- زعتر بادام زمینی: 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان فطیر پنیر + زعتر بادام زمینی
- خمیرمایه را با کمی آب ولرم و شکر فعال کنید
- همه مواد را مخلوط کرده و خمیر را ورز دهید تا نرم شود و به مدت 45 الی 60 دقیقه استراحت دهید
- خمیر را به 8 قسمت تقسیم کرده، پهن کنید و داخل هر کدام کمی پنیر و زعتر بادام زمینی قرار دهید
- روی خمیرها را ببندید و کمی تخت کنید
- در تابه دوطرفه یا فر ۲۰۰ درجه، حدود ۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی شود
-
سالاد ماکارانی + ادویه زعتر انار گردو
یک سالاد ماکارونی ساده وقتی با زعتر انار گردو ترکیب شود، دیگر ساده نخواهد بود، زیرا انار و گردو طعم شیرین و مغزی به این سالاد میدهند و باعث میشوند طعم این میان وعده از هر رستورانی که میل کردهاید، لذت بخش تر باشد.
مواد لازم برای 6 نفر
- ماکارونی فرمی: ۵۰۰ گرم
- ذرت کنسروی: ۱ پیمانه
- نخودفرنگی پخته: ۱ پیمانه
- کالباس یا مرغ پخته خردشده: ۲۰۰ گرم
- خیارشور: ۵ عدد خردشده
- سس مایونز: نصف پیمانه
- ماست: نصف پیمانه
- زعتر انار گردو: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه نان فطیر پنیر + زعتر بادام زمینی
- ماکارونی را طبق دستور روی بسته بپزید و آبکش کنید
- همه مواد را داخل یک کاسه بزرگ مخلوط کنید
- سس مایونز، ماست و زعتر انار گردو را اضافه کنید و هم بزنید
- سالاد را حداقل ۲ الی 3 ساعت در یخچال بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند
-
جوجه کباب مخصوص + زعتر انار گردو
مرغ را با ماست و ادویهها مزهدار کنید و در آخر پخت، کمی زعتر انار گردو روی آن بریزید یا اصلاً در ترکیب اصلی جوجه خود که قرار است با ماست ترکیب شود، ادویه زعتر هم اضافه کنید تا طعم جوجه به ترشی میل کند و جوجه مخصوص پخت کنید که ظاهر جوجه زعفرانی دارد، ولی مزه شبیه جوجه ترش.
مواد لازم برای 6 نفر
- فیله مرغ: 1.5 کیلو
- پیاز: 3 عدد
- ماست چکیده: 5 قاشق غذاخوری
- آب لیمو تازه: 5 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 3 قاشق غذاخوری
- زعتر انار گردو: 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه جوجه کباب مخصوص + زعتر انار گردو
- مرغ را خرد کرده و برای 30 دقیقه در زعفران قرار دهید تا زعفران به خرد مرغ برود
- بعد از 30 الی 45 دقیقه از طعم دهی زعفران روی مرغ، مرغ را با پیاز رندهشده، ماست، لیمو، نمک، فلفل و نیمی از زعتر مزهدار کنید
- مرغها را 4 الی 6 ساعت در یخچال استراحت دهید
- سپس به سیخ بکشید و روی آتش یا گریل بپزید
- هنگام سرو، کمی زعتر انار گردو روی جوجه کباب داغ بپاشید
-
نان زعتر بادام زمینی
این نان مخصوص، تنها با خمیر ساده و زعتر بادام زمینی آماده میشود؛ نانی سبک، خوشبو و مقوی که برای هر وعده مناسب است که در ادامه مواد لازم و دستور پخت کامل آن را قرار میدهیم.
مواد لازم برای 8 عدد نان
- آرد: 1000 گرم
- خمیرمایه: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون: 6 قاشق غذاخوری
- زعتر بادام زمینی: 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان زعتر بادام زمینی
- خمیرمایه را فعال کرده و با آرد، نمک، روغن و آب ولرم ورز دهید تا خمیر درست شود
- بعد از ورز به مدت یک ساعت به خمیر استراحت دهید
- بعد از استراحت، خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و به شکل گرد یا بیضی پهن کنید
- روی خمیرها را با روغن زیتون فرابکر رومال کرده و زعتر بادام زمینی بپاشید
- در فر 180 الی 200 درجه، حدود 15 الی 18 دقیقه بپزید تا طلایی شود
ادویه زعتر آماده را از کجا تهیه کنیم؟
خب شاید مهمترین سؤال بعد و حتی قبل از دستور پخت غذاهایی که معرفی کردیم، نحوه تهیه انواع زعتر باشد! که در این زمینه تیم زیتن با ارائه انواع زعتر مثل زعتر انار گردو، زعتر بادام زمینی و زعتر پسته، به شما این اطمینان را میدهد که بتوانید با بهترین قیمت ممکن این محصول را از ما تهیه نماید؛ دقت داشته باشید که زیتن اولین و تنها عرضه کننده انواع زعتر در ایران است و به طبع شما این محصول را تنها میتوانید از تیم ما تهیه و در غذاهای خود استفاده کنید.
جمع بندی
زعتر ادویهای است که میتواند طعم و عطر هر غذایی را دگرگون کند؛ از نان و شیرینی گرفته تا گوشت، سالاد و برنج، همه میتوانند با زعتر تبدیل به غذایی لاکچری شوند؛ این ادویه نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید زیادی برای سلامتی دارد و به همین دلیل در سراسر جهان محبوب شده است.
امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا نه تنها با انواع زعتر آشنا شوید، بلکه بتوانید در خانه با آن غذاهای خاص و جذاب درست کنید؛ ممنون که تا پایان همراه من بودید ؛ مطمئن باشید با استفاده از زعتر، آشپزی شما وارد مرحلهای تازه خواهد شد.