دیپ لبو مخصوص شب یلدا
شب یلدا، بلندترین شب سال، فرصتی فوقالعاده برای دورهمیهای خانوادگی و چیدن یک میز خاص و بهیادماندنی است؛ در کنار هندوانه، انار و آجیل، وجود یک پیشغذای خاص و متفاوت میتواند میز یلدای شما را کاملتر کند، پیش غذایی مثل دیپ لبو مخصوص شب یلدا که در عین سادگی بسیار خاص است؛ دیپی با رنگ قرمز جذاب، طعمی ملایم و بافتی خامهای که هم زیباست و هم خوشمزه.
در این مطلب، با طرز تهیه دیپ لبو، مواد لازم و نکات مهم برای خوشطعمتر شدن آن آشنا میشوید و یکی از ادویههای جادویی برای دیپ لبو شب یلدا که زعتر نام دارد را به شما معرفی و طرز استفاده از آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
دیپ چیست و چه تفاوتی با سس دارد؟
قبل از هر چیزی باید با دیپ آشنا شویم؛ دیپ (Dip) یک نوع خوراکی غلیظ و کرمی است که معمولا در کنار انواع فینگرفود، سبزیجات، چیپس، نان تست و کراکر سرو میشود؛ برخلاف سسها که بافتی رقیق دارند، دیپها غلیظتر هستند و بیشتر به عنوان پیشغذا یا مزه در دورهمیها به کار میروند.
ترکیب پایه دیپها معمولا به شکل زیر است
- پنیر
- ماست
- خامه
- سبزیجات پخته (مانند لبو)
- زعتر با طعمهای دلخواه
- روغن زیتون
چرا دیپ لبو برای شب یلدا مناسب است؟
دیپ لبو یکی از بهترین گزینهها برای این شب خاص است زیرا، رنگ قرمز طبیعی آن با تم شب یلدا هماهنگ است و طعمی خاص و متفاوت نسبت به دیپهای رایج دارد؛ به علاوه این دیپ به لطف زعتر سرشار از آنتیاکسیدان و مواد مغذی است و بسیار سالم، کمچرب و مناسب برای همه سنین است که بهراحتی تهیه میشود.
در واقع، دیپ لبو ترکیبی از زیبایی، سلامت و طعم عالی است؛ البته اگر میخواهید دیپ متفاوتتری هم تست کنید، میتوانید دیپ مرغ و دیپ لبنه ویژه تیم زیتن را تهیه و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه دیپ لبو یلدایی
- ۲ عدد لبو پخته شده متوسط
- ۳ قاشق غذاخوری ماست یونانی یا پنیر خامهای
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 الی 3 قاشق غذاخوری زعتر انار گردو یا سایر طعمها
- ۱ حبه سیر رندهشده (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- مغز گردو یا پسته خرد شده برای تزئین
- دانههای انار برای روی دیپ
- نعناع یا جعفری خرد شده برای عطر و طعم بهتر
طرز تهیه دیپ لبو برای شب یلدا (مرحله به مرحله)
مرحله اول: لبوهای پخته شده را پوست بگیرید و آنها را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا پورهای نرم و یکدست به دست آید.
مرحله دوم: ماست یونانی یا پنیر خامهای را به پوره لبو اضافه کنید و مواد را بهخوبی مخلوط نمایید تا بافتی کرمی ایجاد شود.
مرحله سوم: سیر، آب لیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را با زعتر ترکیب کرده تا بافتی غلیظ بدست آید و سپس این ترکیب غلیظ را اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا طعمها کاملا با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم (تزئین و استراحت): دیپ لبو را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با گردو یا پسته خرد شده، دانههای انار و سبزی معطر تزئین کنید؛ بهتر است دیپ را حداقل ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها بهتر ترکیب شوند.
دیپ لبو را با چی سرو کنیم؟
این دیپ یلدایی را میتوانید همراه با مواد زیر سرو کنید و توصیه میکنیم از انواع زعتر بادام زمینی یا زعتر پسته هم روی دورچینهای دیپ استفاده کنید تا طعمی رؤیایی را تجربه کنید.
- نان تست یا نان پیتا
- کراکر یا چیپس ترتیلا
- هویج و خیار اسلایسشده
- ساقه کرفس
- فینگرفودهای یلدایی
دیپ لبو در کنار این مواد، به یکی از جذابترین آیتمهای میز شما تبدیل خواهد شد.
جمع بندی نهایی
دیپ لبو ویژه شب یلدا یک انتخاب خلاقانه، سالم و متفاوت برای کسانی است که دوست دارند میز یلدای خاص و چشمنواز داشته باشند؛ این دیپ خوشرنگ، علاوه بر ظاهر جذاب، طعمی منحصربهفرد دارد و بدون شک مورد توجه مهمانان شما قرار خواهد گرفت.
اگر بهدنبال یک پیشغذای جدید، خوشمزه و مناسب فضای سنتی ایرانی هستید، دیپ لبو را در لیست یلدایی خود قرار دهید.